امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

دانلود تحقیق سازمان و سازماندهی در جنگ نامتقارن

دانلود تحقیق سازمان و سازماندهی در جنگ نامتقارن دسته: علوم نظامی
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 59 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 43

در این مقال برآنیم به استراتژی جدید، نوع سازمان و سازماندهی نیروهای درگیر خودی را بنا به الگوهای موجود و احیاناً جدید بررسی كرده تا شاید بتوان الگوی مناسبی را جهت ساختار این سازمان پیدا نمود

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

چكیده:

كشورهای مستقل و انقلابی جهان امروز به منظور دفاع و انجام نبرد در برابر تهدیدات احتمالی قدرت‌های بزرگ ناگزیر به بهره‌گیری از شیوه‌های عملیاتی نو و منحصر به فرد هستند تا در یك شرایط نابرابر از نظر سطح تكنولوژیك، تسلیحات و توان رزم به جنگ نامتقارن بپردازند. این تهدیدات از سوی استكبار جهانی در سال‌های اخیر علیه این كشورها به صورت درگیری مستقیم خودنمایی كرده و احتمال بروز یك جنگ را بین آن‌ها افزایش داده است. براین اساس و با توجه به مجموعه تهدیداتی كه محیط جغرافیایی كشور را طی سال‌های اخیر احاطه نموده و هر روز دامنه آن با توجه به حضور نیروهای استكبار جهانی در دو كشور افغانستان و عراق در حال افزایش می‌باشد و همچنین اینكه بالاخره در یك تعامل نامتقارن، درگیر جنگی ناگزیر با امریكا خواهیم بود لذا در این مقال برآنیم به استراتژی جدید، نوع سازمان و سازماندهی نیروهای درگیر خودی را بنا به الگوهای موجود و احیاناً جدید بررسی كرده تا شاید بتوان الگوی مناسبی را جهت ساختار این سازمان پیدا نمود.


مقدمه

پیچیدگی روزافزون، شتاب هراس‌آلود تغییرات و انقلاب شگفت‌انگیز در فناوری موجب دگرگونی بنیادین در همه عرصه‌ها و از جمله عرصه جنگ شده است. به گونه‌ای كه به قول تافلر عصر حاضر شاهد همگرایی سه خط مشخص از توسعه نظامی یعنی برد، شتاب و كشندگی است كه به نحوی انفجارآمیز به مرز نهایی خود رسیده است.[1]

این پیشرفت خارق‌العاده از سوی ابرقدرت‌ها و به خصوص آمریكا به عنوان فرصتی بی‌نظیر برای حفظ و استمرار هژمونی و سیطره بلامنازع بر جهان مورد استفاده قرار گرفته و می‌گیرد.

بیش از 20 حمله نظامی علیه كشورهای جهان در نیمه دوم قرن بیستم، داشتن 63 پایگاه نظامی در 11 كشور خاورمیانه، چنگ و دندان نشان دادن با اتكای به قدرت نظامی به كشورهای استقلال‌طلب و آزادیخواه جهان، حمایت بی‌چون و چرا از صهیونیزم و در یكی دو سال اخیر اشغال افغانستان و عراق و تهدیدات مكرر علیه ایران اسلامی، اقدامات عملی نظامی ایالات متحده در این راستا است.

اما واقعیت این است كه نامعادله اعمال قدرت نظامی یا تهدید متكی بر آن همواره یكسویه و ثابت نمانده است تلاش برای دستیابی به سلاح‌های برتر یا دارای كارآیی مشابه، مقابله با توانمندی‌های دشمن از طریق بهره‌گری از عواملی نظیر جو، زمان، غافلگیری، فریب، اتكای به توان گسترده مردمی، استفاده از نقاط قوت خود برای ضربه زدن به نقاط ضعف دشمن، ایثار و عملیات استشهادی، انجام عملیات‌های اثربخش تاكتیكی با هدف تأثیرگذاری بر استراتژی دشمن از جمله تدابیر ملت‌ها و دولت‌ها برای رویارویی با قدرت برتر و دارای انگیزه تجاوزگری و سلطه‌طلبی بوده است كه این مهم با مفهوم عدم تقارن تطابق دارد.

جنگ نامتقارن كه از سال‌های پایانی قرن بیستم وارد ادبیات نظامی شده است به رویارویی دو قدرت ناهمتراز اشاره دارد كه طرف ضعیف ضمن اجتناب از مواجهه با نقاط قوت طرف مقابل در چارچوبی خارج از قواعد قابل هضم برای دشمن، نقاط ضعف او را مورد حمله قرار می‌دهد.

در جنگ نامتقارن همه مولفه‌ها از قبیل استراتژی، طرح‌ریزی، ابزار و تجهیزات، فناوری و نیروی انسانی باز تعریف و بر مبنای این اصل اساسی و در میدان غیر قابل انتظار دشمن مجدداً طراحی می‌شوند. سازمان و سازماندهی نیز از جمله و بلكه یكی از مهم‌ترین این مقولات است به گونه‌ای كه می‌توان گفت جنگ در عمومی‌ترین شكل خود میدان درگیری مسلحانه بین دو مجموعه انسانی سازمان‌یافته است كه با تقسیم كار، هماهنگی و تعاملی توان‌افزا در پی دستیابی به اهداف مشترك خویش كه همانا دستیابی به پیروزی بر دشمن است می‌باشند و این مفهوم قدمتی به درازای تاریخ بشر و تاریخ تخاصمات و تنازعات بین گروه‌ها، قبایل و طوائف، ملت‌ها و دولت‌ها دارد.

لوئیس مامفورد، و شماری دیگر اولین ماشین‌های جهان را ارتش‌ها و اولین قطعات تشكیل‌دهنده آن ماشین را سربازان می‌دانند. آرتور فریل می‌گوید جنگ سازمان‌یافته را در قالب كلمه آرایش می‌توان خلاصه كرد. وقتی سربازان در میدان جنگ آرایش پیدا كردند و به جای فعالیت در قالب تعدادی قهرمان بدون فرمانده در چارچوب یك گروه و تحت امر یك فرمانده یا سردسته قرار گرفتند آن وقت بود كه از مرز (یا افق نظامی) جنگ‌های بدوی عبور كرده پای در عرصه جنگ‌های حقیقی یا سازمان‌یافته گذاشتند.[2]

هدایت و فرماندهی 600 كشتی با قریب 30 هزار نفر كه تعداد زیادی از آن‌ها سواره‌نظام بودند در لشكركشی داریوش پادشاه ایران در 490 ق.م. و یا بسیج چند میلیونی[3] پیاده‌نظام و سواره‌نظام و قریب 1900 كشتی جنگی از سوی خشایارشاه[4] قطعاً بدون یك سازماندهی دقیق و حساب شده میسر نبوده است.

[1]- تافلر، الوین و هایدی، جنگ و پادجنگ، مهدی بشارت، انتشارات اطلاعات، تهران، ص 57

[2]- هیبلز گری، گریس، جنگ پست مدرن، سیاست نوین درگیری، احمدرضا تقاء، دانشكده فرماندهی و ستاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دوره‌ی عالی جنگ، ص 241، 1381.

[3]- دوپوی، ترورنویت، تاریخ جنگ‌ها ترجمه پرواز ایزدی مؤسسه مطالعات دفاعی و امنیتی دافوس چاپ اول 1381، ص 15.

[4]- هرودت ارتش خشایار شاه در حمله به یونان را مركب از 7/1 میلیون نفر پیاده 800 هزار سواره نظام می‌داند برخی از مورخین این ارقام را به شدت اغراق می‌دانند هانس دلبروك این تعداد را 75 هزار نفر می‌داند.

فایل ورد 43 ص

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : سازمان , سازماندهی , جنگ نامتقارن , جنگ , تعامل نامتقارن , درگیری جنگی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر